BIOGRAPHY
Mensen vragen mij vaak hoe ik begonnen ben. En weet u, eigenlijk ben ik nooit begonnen. Het is altijd al zo geweest.

 

Augustus 1988. Ik was 14 jaar oud. Op een plaatselijk festival in Oldenzaal ontmoette ik een pantomime speler. Wat hij deed, dat kon ik ook, vond ik. Na deze confrontatie nodigde hij mij uit om die middag samen met hem de straat op te gaan. Te spelen. En daar stond ik dan met het trouwpak van mijn opa aan. In de brandende zomerzon mezelf ongelofelijk in het zweet te werken. Vanaf die dag is het nooit meer anders geweest. Ik sta nu alleen wat vaker op het podium.

 

En die pantomime speler? Die heb ik helaas nooit meer ontmoet of gesproken. Ik zou hem zo graag nog eens willen bedanken.

 

– Niek Boes
Gefascineerd door theater, muziek en de kleinste geluidjes begon Niek Boes op 5-jarige leeftijd zijn artistieke leven, waarmee hij als kleine jongen vrienden en familie vermaakte en harten veroverde. Zijn ‘Donald Duck-monoloog’, onbegrijpelijk en geheel los van welke betekenis dan ook, maakte op de landelijke radio diepe indruk. Intensieve opleidingen, trainingen en zanglessen volgden om zijn stem klassiek en technisch te scholen.

 

Niek Boes begon zijn officiële carrière in 1988 in Oldenzaal. Hij was veertien jaar toen het eerste contract getekend werd. Al snel volgden vele optredens in binnen- en buitenland met zijn befaamde en unieke theatershows. In 1995 “Niks Zeggen Slap Lachen”, in 1997 “Sounds”. In de loop der jaren ontwikkelde Niek Boes met zijn stem een scala aan niet van echt te onderscheiden geluidenanimaties die hij in zijn shows verwerkte.

Een nieuwe theatervorm werd geboren en met zijn show “The Art Of Voice” volgden vele voorstellingen over de hele wereld. Met zijn show verwierf hij in de loop der jaren steeds meer faam vanwege zijn ongelooflijke geluidenimitaties, onvoorstelbare virtuositeit en humor die iedereen aanspreekt. Zijn veelzijdigheid leverde Niek Boes dan ook als eerste Nederlandse artiest in Duitsland “Die Internationale Goldener Künstlerpreis” op.

 

Vanzelfsprekend bleef het talent van de jonge entertainer niet onopgemerkt. Verschillende gastoptredens op tv, radio en tijdens evenementen volgden. In de jaren 2002 en 2004 speelde Niek Boes samen met Karin Bloemen in de Nederlandse theaters. Naast de verschillende shows in theater en op evenementen zet Niek Boes als stemacteur ook regelmatig zijn stem in voor diverse commercials en tekenfilms. Niek Boes trekt met zijn shows de hele wereld over en speelt zijn voorstellingen in drie talen.

FacebookInstagramlinked-in-logoyoutube